AM-FLOW

AM Vision 2.0-system

AM-Flow is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie en machine learning. MTA is gekozen als partner voor zowel engineering als productie van de AM Vision 2.0. We realiseerden een korte time-to-market en een systeem dat uitermate geschikt is voor serieproductie.

Het probleem

De uitdaging was om het AM Vision 2.0 systeem zo snel mogelijk te ontwerpen en te produceren binnen de gewenste kwaliteitsnormen.

AM-Flow heeft een functioneel model (FUMO) gemaakt van het AM Vision 2.0-systeem. In dit prototype stond de software centraal. De FUMO bewees de functionaliteit van het systeem; het zoekalgoritme werkte perfect. De hardware was echter toe aan verdere verbetering. Daarnaast moest het systeem zo worden ontworpen dat serieproductie snel en efficiënt verloopt.

Potentiële klanten waren geïnteresseerd in het prototype en erkenden de meerwaarde die het voor hun fabriek heeft. De klanten stonden in de rij en wilden het product zo snel mogelijk ontvangen. Hierdoor was het realiseren van een snelle time-to-market een zeer belangrijk onderwerp.

MTA case
"Een quote over het probleem"

- Naam Voornaam

De aanpak

Tijdens de engineeringfase zijn verschillende onderwerpen aan de orde gekomen om tot het gewenste eindresultaat te komen:

Maakbaarheid

De kennisoverdracht tijdens de ontwikkelingsfase maakt een zorgvuldige documentatie van eisen en wensen op het gebied van mechanica, elektronica en software mogelijk. Om dit proces te voltooien, was wederzijds vertrouwen van het grootste belang. Door open te zijn en kennis te delen, kan de kwaliteit van het systeem worden gegarandeerd. De feedback van de industrialisatiespecialist van MTA tijdens deze fase resulteerde in de creatie van een systeem dat zeer geschikt is voor serieproductie. In deze fase werden de totale kosten en de gewenste time-to-market duidelijk in het oog gehouden.

Universeel systeem

De AM Vision 2.0 wordt geïntegreerd in de bestaande architectuur van de eindgebruiker. Daarom was het essentieel om een universeel systeem te ontwikkelen dat kan functioneren in combinatie met verschillende bestaande transportbandsystemen. Bij de basisopstelling van de AM Vision 2.0 is hier rekening mee gehouden, waardoor het standaardsysteem met vooraf ingestelde afmetingen serieel kan worden geproduceerd. Door bijvoorbeeld het aantal camera’s in een machine aan te passen, kan voor specifieke klanten het licht aangepaste standaardsysteem worden gecreëerd. Ook de software die wordt gebruikt in AM Vision 2.0 kan eenvoudig worden aangesloten op het softwaresysteem van de lopende band, wat ervoor zorgt dat de gesorteerde items in de goede richting worden geleid.

De oplossing

Om een systeem te ontwerpen dat optimaal functioneert, heeft AM-Flow ervoor gekozen om de engineering en productie van het complete systeem uit te besteden. Door het proces van engineering en productie te integreren en uit te besteden aan één partij werd een beduidend kortere time-to-market gerealiseerd.

Samenwerking

De samenwerking tussen AM-Flow en MTA combineert de kerncompetenties van beide bedrijven. Dit zorgt voor het beste resultaat. Waar de belangrijkste competenties van AM-Flow liggen op het gebied van software Research and Development, is MTA zeer bedreven in geavanceerde mechatronica en het industrialisatieproce

MTA case
"oplossing AM-Flow is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie en machine learning. We hebben een uniek zoekalgoritme ontwikkeld voor het sorteren van 3D-objecten, het is een direct antwoord op de marktvraag. Maar de competentie om een systeem te ontwerpen dat perfect geschikt is voor serieproductie is bij AM-Flow niet aanwezig. Om de gewenste snelle time-to-market mogelijk te maken, hebben we besloten om een partner te zoeken die ons kan helpen. "

- Stefan Rink – CEO AM-Flow

Het resultaat

  • Een systeem dat klaar is voor serie productie

  • Een korte time-to-market

  • Snelle time-to-money

  • De beste integrale kostprijs

TEKST

MTA case
"resultaat AM-Flow is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie en machine learning. We hebben een uniek zoekalgoritme ontwikkeld voor het sorteren van 3D-objecten, het is een direct antwoord op de marktvraag. Maar de competentie om een systeem te ontwerpen dat perfect geschikt is voor serieproductie is bij AM-Flow niet aanwezig. Om de gewenste snelle time-to-market mogelijk te maken, hebben we besloten om een partner te zoeken die ons kan helpen. "

- Stefan Rink – CEO AM-Flow