Additive Industries

Developing and producing MetalFAB1 functional modules

Na een grondig selectieproces door Additive Industries was MTA één van de drie trotse partners. Alle partners waren vastbesloten om de zeer ambitieuze doorlooptijd van 48 weken te halen. Samenwerken met collega-partners in de hightech industrie is een kenmerk geworden in de regio Eindhoven. Ook hier was het de basis voor succes.

Het probleem

De uitdaging in 2014 was om de MetalFAB1 in korte tijd te engineeren en te produceren.

Na een grondig selectieproces van ontwikkelings- en productiepartners door Additive Industries, was MTA één van de drie trotse partners die met project van start gingen. Alle partners waren vastbesloten om de zeer ambitieuze doorlooptijd van 48 weken te halen!

Naast het beheersen van deze ambitieuze planning, ging het team ook de technologische uitdaging aan door het eerste echt industriële 3D-metaalprintsysteem te ontwikkelen. Door de geweldige teaminspanning van alle projectpartners was Additive Industries in staat om met succes de MetalFAB1 te loungen op de FormNext op 16 november 2015 en nodigde de eerste klanten in Eindhoven uit om een preview te krijgen van de eerste twee MetalFAB1-systemen.

MTA case

De oplossing

De basis waardoor dit een succesvol project is geworden, is de “Brainport Ecostructuur” rondom Eindhoven. Samenwerken met collega-partners in de hightech industrie is een kenmerk geworden in de regio Eindhoven. Kernsuccesfactoren voor een dergelijke samenwerking zijn vertrouwen, een wendbare projectorganisatie en korte communicatielijnen. Deze key-succesfactoren zijn ook kernwaarden voor MTA en zitten diep in onze organisatie verankerd.

MTA case

Het resultaat

  • Een korte time-to-market

  • Taking ownership on Lifecycle management

TEKST