Geoogste asperges per uur is met 100% verbeterd

Verbeterde prijs-prestatieverhouding selectieve aspergeoogstmachine

1 november, 2019

Voor Cerescon is MTA erin geslaagd de prijs-prestatieverhouding van de kernmodule in de aspergeoogstmachine met een factor drie te verbeteren. Het aantal geoogste asperges per uur is met 100% verbeterd en de prijs is met 40% gedaald. Dat is het resultaat van effectieve co-creatie helemaal vooraan in het proces.

Het kunnen samenwerken vanuit white paper zorgt ervoor dat MTA een optimaal geïntegreerd ontwerp kan creëren waarin zowel functioneel product- als productieontwerp hand in hand gaan. Dit resulteert in een kortere doorlooptijd en lagere productkosten in serie.

V2 model

Bij elke functionele stap kijken we direct of het makkelijk in serie te maken is en tegen de beste kostprijs. Die manier van multidisciplinair ontwerpen, waarin product- en productiearchitectuur integraal worden vormgegeven, vormt de kern van onze aanpak. We noemen het het V2-model. Dit hebben we ook toegepast bij het herontwerp van de kernmodule in de selectieve aspergerooier. Door de kennis en ervaring van Cerescon en die van MTA bij elkaar te brengen, zijn we tot de juiste afwegingen gekomen vanuit machine-, proces-, specificatie- en kostenperspectief. Dit heeft geresulteerd in een oplossing waarvan de prijs-kwaliteitverhouding een factor drie beter is, of aanzienlijk lagere oogstkosten per asperge.

Link Magazine interviewde Cerescon en MTA over deze co-creatie. Lees het volledige interview.

Fotobron: Link Magazine

MTAGroup -